18 Ιουν 2014

Πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές που θα περιλαμβάνουν εργασία σε ανασκαφή, προωθείται από το ξενοδοχείο Costa Navarino

“Πάνω σε αρχαιολογικά μνημεία χτίστηκε το μεγάλο Costa Navarino”-

arxaia

Πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές που θα περιλαμβάνουν εργασία σε ανασκαφή, προωθείται από το ξενοδοχείο Costa Navarino στη Μεσσηνία:
“To Costa Navarino, διαφημίζει τουριστικά πακέτα.αρχαιολογικών ανασκαφών για τους πελάτες του, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού”, τόνισε μιλώντας πριν λίγο στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Όλγα Σακαλή.
Η κ, Σακαλή, υπογράμμισε πως “όλη αυτή η διαδικασία, που εκπορεύεται από την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, είναι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια οικονομικής εμετάλλευσης μιας ξεκάθαρης επιστημονικής διαδικασίας, όπως η αρχαιολογική έρευνα”, ενώ συμφώνησε με την διαπίστωση πως υπάρχει κίνδυνος για τα ευρήματα, από λαθροχειρίες και ύποπτες πρακτικές.
Άφησε επίσης αιχμές, για το οτι και οι ίδιες εγκαταστάσεις του Costa Navarino, έχουν χτιστεί πάνω σε αρχαιολογικά ευρήματα, η σημαντικότητα των οποίων ωστόσο, δεν αξιολογήθηκε και δεν διευκρινίστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
http://www.ertopen.com/