16 Ιουλ 2013

Προχωρά η δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτας - Ριζόμυλου


Εντός της εβδομάδος αναμένεται να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου. Τη συγκεκριμένη είδηση ανέφερε χθες, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, προσθέτοντας ότι το παραπάνω γεγονός «σημαίνει την έναρξη διαδικασιών δημοπράτησης», κάτι που χαρακτήρισε ως «πολύ καλή εξέλιξη».
Μάλιστα, όπως επανειλημμένα είχε τονίσει, «για τη Δημοτική Σρχή Καλαμάτας η υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα αποτελεί έργο πρώτης και απόλυτης προτεραιότητας, είναι έργο που έχει μελετητική ωριμότητα και μπορεί να γίνει».

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι «απαράδεκτο να παρέλθει το ΕΣΠΑ χωρίς να έχει κατασκευαστεί στη Μεσσηνία ούτε ένα έργο στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Δεν είναι δυνατόν αυτό το έργο να μην κατασκευαστεί στα χρονικά περιθώρια του εν λόγω χρηματοδοτικού πλαισίου».
Ο Π. Νίκας αναγνώρισε ότι από την υλοποίηση του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Καλαμάτα «ενδεχομένως να θίγονται συμφέροντα και ιδιοκτησίες», τόνισε όμως ότι «αυτό που προέχει πρέπει να είναι το δημόσιο συμφέρον».
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Ριζόμυλος ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι για τουλάχιστον 2 χρόνια και κανένας δεν ασχολούνταν μαζί του. Μπήκε στο συρτάρι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Μεσσήνη η χάραξη του δρόμου και τα τεχνικά έργα που προέβλεπε η μελέτη του έργου. Τότε, δημότες της Μεσσήνης είχαν αντιδράσει, ζητώντας να μη γίνει το έργο, ενώ παράλληλα απειλούσαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Α.Π.
Tharrosnews