25 Μαρ 2013

Επίσκεψη Σουηδών δημοσιογράφων στην Πύλο


Δημοσιογράφοι ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων από τη Σουηδία και τη Δανία επισκέφτηκαν την Πύλο, στο πλαίσιο προγραμματισμένου fam trip, το οποίο έχει διοργανώσει η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino.
Η επίσκεψή τους αποβλέπει στη γνωριμία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, προκειμένου να παρουσιάσουν, μέσα από τα άρθρα τους, την ιστορία, τον πολιτισμό, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και τη γαστρονομία της περιοχής.
Οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το Νιόκαστρο της Πύλου, το κάστρο της Μεθώνης και τις επόμενες ημέρες θα ξεναγηθούν σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου.
Μάλιστα, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς οι σχέσεις του Δήμου με τη Σουηδία είναι ιδιαίτερα θερμές. Αναφέρθηκε στο σπουδαίο Πύλιο Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, τον οποίο και τίμησαν στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Ολυμπιάδα του 1912.
Οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπική παραδοσιακή κουζίνα και ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος και η Εμβληματική Κοινότητα της Κορώνης για τη διαφύλαξη και προώθηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής, ως άυλου πολιτιστικού αγαθού της ανθρωπότητας.
Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη θερμή φιλοξενία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιδανικό προορισμό, ο οποίος συνδυάζει πολλά προτερήματα και καλύπτει κάθε προτίμηση.
ΘΑΡΡΟΣ