27 Αυγ 2012

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πύλο - Σέρρες και Αρκίτσα


Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην Πύλο Μεσσηνίας, καθώς και σε δασική έκταση στο νομό Σερρών. Η πρώτη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και η δεύτερη στις οκτώ το βράδυ. Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας και υπό έλεγχο στην Αρκίτσα, οι οποίες είχαν εκδηλωθεί χθες.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πύλο - Σέρρες και Αρκίτσα
Η πυρκαγιά στη Μεσσηνία εκδηλώθηκε στην περιοχή Μυρσινοχώρι και στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροπλάνα τύπου pzl.
Η φωτιά στις Σέρρες εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βεργη, του Δήμου Βισαλτίας και στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
Κινδύνεψαν παραθεριστικοί οικισμοί στην Αρκίτσα
Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αρκίτσα, στις δέκα χθες το βράδυ, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη μέσα στη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν σε κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών που βρίσκονται μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου, στο 155 χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.
Οι φλόγες ξεπήδησαν σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών και οι παραθεριστές με όποια μέσα μπορούσαν, προσπάθησαν να την περιορίσουν. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ψαράδες που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες μέσα στη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει μέσα στους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας και το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο.

ΓΓΠΠ: Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιών αύριο
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

από : ethnos.gr


Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Πύλου



Πυρκαγιά σε δασική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη στηΜεταμόρφωση Πύλου, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα,17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.




από:  | FILIATRA-NET