15 Ιαν 2012

Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

pagalos3938213921

Δε θα μπορούσε να λείπει  ο Θ. Πάγκαλος

Καρέ-καρέ το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης
Η κάμερα του Newsbomb.gr ήταν στο χώρο διεξαγωγής του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τα κατέγραψε ...

Οι κυρίες του δείχνουν την πόρτα ...

tvxs.gr/node/82103


 
Να φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ανοιχτά κατά την διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει στις εκλογές με νέα ηγεσία. Την ίδια θέση υιοθέτησε στη συνέχεια και η Βάσω Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της δικής της ομιλίας,  επέρριψε στον Γ. Παπανδρέου όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ και τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε κατά την χθεσινή του ομιλία να επαναλάβει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, γεγονός που έδωσε τροφή σε σενάρια ότι έχει δεύτερες σκέψεις.

Τροφή στα σενάρια έδωσε και η τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Πετσάλνικος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε χαρακτηριστικά ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν στη δεδομένη στιγμή.
Σύμφωνα με τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και των κορυφαίων στελεχών, η εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα γίνει εντός του Μαρτίου.
Διαμαντοπούλου: Εκλογές με νέα ηγεσία
Η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο, ζήτησε οριστικές αποφάσεις που θα δεσμεύουν όλους. «Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε με νέα ηγεσία στις εκλογές, δεν μπορούμε να πάμε με αυτήν την ηγεσία», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η στήριξη όλων προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο και τις προσπάθειές του ως υπουργού Οικονομικών, όπως ο ίδιος ζήτησε κατά την ομιλία του το Σάββατο.
Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν σαφή χρονοδιαγράμματα για την επιλογή νέου προέδρου και σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, η επιλογή της νέας ηγεσίας να γίνει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. 
Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου, το καθοριστικό δίλημμα που έχει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι: «Ή θα τα παρατήσουμε τώρα ή θα πάμε μέχρι τέλους, χωρίς να βγάζει κανείς την ουρά του έξω». Απευθυνόμενη δε στον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε: «Βαγγέλη έχεις αυτονόητα την απόλυτη στήριξή μας».


Βάσω Παπανδρέου: Εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ τώρα!
Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου και η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ της εκλογής ηγεσίας του Κινήματος τώρα, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τόνισε ότι "θα παραδώσουμε μια χώρα καθημαγμένη".
Η κα. Παπανδρέου, αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι αναγνωρίζει ότι έδωσε την προσωπική του μάχη. Όμως, πρόσθεσε η μάχη αυτή χάθηκε από την προεκλογική περίοδο. Και επέκρινε τον κ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του Κινήματος γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα. 
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Παραλάβαμε πρόσθεσε, ένα διαλυμένο κράτος από τη ΝΔ και το αποτελειώσαμε. 
Ανέφερε ότι η Ελλάδα έγινε μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, "λόγω των δικών μας λαθών", και "είμαστε με την πλάτη στον τοίχο".
Αναφερόμενη στη στήριξη όλων των αποφάσεων από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι βουλευτές ψήφισαν, περίπου, υποχρεωτικά, "με το πιστόλι στον κρόταφο" και φέρουν το ασήκωτο βάρος αυτών των αποφάσεων.
Αναγνώρισε, πάντως, ότι "με το ναι σώσαμε τη χώρα", προσθέτοντας ότι το όχι θα έφερνε την καταστροφή.
 Προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σκληρό για τους Έλληνες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα είναι πολύ σκληροί με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα ποια ηγεσία θα έχει. Γι αυτό πρόσθεσε "πρέπει να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ από την αρχή.
Σ.Ράπτη: Νέος αρχηγός από...εχθές
Σήμερα, Κυριακή, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, τόνισε ότι «έπρεπε χθες να εκλέγαμε αρχηγό γιατί οι έκτακτες συνθήκες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια'».
Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την άποψή της, η κ. Ράπτη είπε χαρακτηριστικά πως «τρέχουμε ήδη σε ένα κουλουάρ και στα διπλανά τρέχουν με υπερηχητικές ταχύτητες ενώ εμείς πάμε με τον αραμπά», ενώ αντέκρουσε και τις αιτιάσεις ότι δεν πρέπει να δηλωθούν στην δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας υποψηφιότητες για την ηγεσία λέγοντας ότι «η πασαρέλα έχει ξεκινήσει».
Διαφώνησε ακόμη και για το να παραιτηθούν όσοι εκ των υπουργών θελήσουν να εκθέσουν υποψηφιότητα και ζήτησε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και κι αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπει το καταστατικό: «Όσο για το τί προβλέπει το καταστατικό, είναι μεν το Σύνταγμα του κόμματος μας αλλά και τα Συντάγματα αναθεωρούνται» είπε η κ. Ράπτη.