7 Ιαν 2012

Το ποντίκι μπήκε στη φάκα

Τα κατάφεραν τελικά οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ελλάδας.

 Έβαλαν τη χώρα μας στη φάκα.

Το ποντίκι μπήκε στη φάκα  
Αφού άνοιξαν τους τραπεζικούς κρουνούς τα τελευταία χρόνια να βρέχουν ευρώ για όλους μας (ναι, για όλους μας και μην θυμώνετε. Όταν παίρναμε με ένα τηλεφώνημα διακοπο-δάνεια για να πάμε μια βδομάδα στη Μύκονο ή για να πάρουμε τζιπ ή για να κάνουμε μία γκλαμουράτη δεξίωση στο γάμο μας, όταν ο μισθός μας ήταν ίσα – ίσα για να τα βγάλουμε πέρα, καλά ήταν;).Τώρα λοιπόν έρχονται και τα παίρνουν πίσω και με ληστρικά επιτόκια.
Έβαλαν το ποντίκι στη φάκα. Και του δίνουν τώρα ψίχουλα τροφής για να ζήσει κάνοντας επάνω του, το μεγαλύτερο παγκόσμιο πείραμα: Πώς οι ισχυρά οικονομικά χώρες μπορούν να αποκτήσουν αποικίες με δούλους, χωρίς πολέμους και αιματοχυσίες με θύματα τις μικρές και αδύνατες, αλλά πλούσιες χώρες.
Γιατί η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα.
Έχει πολύ ήλιο (άρα σύγχρονη ενέργεια),έχει μοναδικές ομορφιές, μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία και βέβαια τις διαμαντόπετρες του Αιγαίου, τα νησιά μας (άρα υπάρχουν τεράστιες τουριστικές δυνατότητες) κι έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο (επιτέλους τους αναγκάσαμε να τον εμφανίσουν και υπάρχει τεράστιος όγκος σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο).
Για όλους αυτούς τους λόγους έπρεπε το ποντίκι να μπει στη φάκα. Και φυσικά δεν θα μας εξοντώσουν,. Τι να το κάνεις ένα ψόφιο ποντίκι. Θα μας φτάσουν και ήδη το έχουν καταφέρει, στην έσχατη εξαθλίωση και ένδεια να έχουμε ανάγκη τα νέα τους δάνεια για να ζήσουμε, σχεδόν όπως συμβαίνει με το τελευταίο πρεζόνι που έχει ανάγκη τη δόση του.
Σκληρά λόγια θα μου πείτε. Ναι πολύ σκληρά, μπας και ξυπνήσουμε κάποια στιγμή. Γιατί μεθαύριο έρχεται αυτό το ανελέητο τρίο της Τρόικας για να μας πάρει ότι μας απόμεινε από την τσέπη μας. Μην τους αφήσουμε να μας πάρουν και την αξιοπρέπειά μας.