28 Απρ 2011

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων.



Από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμοστεί και φέτος η απαγόρευση καύσης σε αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.......

 Βάσει του κανονισμού αυτού που προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.
Pyrgostrifylias