12 Νοε 2010

Μονομάχοι Κυριακής


ImageΠώς ψηφίστηκαν στον α΄ γύρο της αναμέρησης
Πώς ψηφίστηκαν οι μονομάχοι των Δήμων Δυτικής Μάνης, Πύλου – Νέστορος, την προηγούμενη Κυριακή;
Ποιος από αυτούς που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του και πού;
Ποιος κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα εκλογικά τμήματα; Πού παρατηρήθηκαν οι μικρότερες και οι μεγαλύτερες διαφορές αντίστοιχα;     
Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα σας δώσει το κείμενο που ακολουθεί, βασισμένο στα στοιχεία του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
--------------------
ΔΗΜΟΣ
ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο Δήμος έχει συνολικά 86 εκλογικά τμήματα. Από αυτά ο συνδυασμός του Δημ. Καφαντάρη «Δύναμη Ελπίδας» επικράτησε στα 78 και στα υπόλοιπα 8 ο συνδυασμός του Τάσου Τσορώνη «Δυναμική Αναπτυξιακή Πορεία».
Ο κ. Καφαντάρης κέρδισε τα 18 από τα 19 τμήματα του Δήμου Κορώνης (Κορώνης, Ακριτοχωρίου, Βασιλιτσίου, Βουναρίων, το 1 από τα 2 του Καπλανίου, Κόμπων, Υάμειας, Φαλάνθης, Χαρακοπιού, Χρυσοκελλαριάς), όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεθώνης (Μεθώνης, Ευαγγελισμού, Καινούργιου Χωριού, Λαχανάδας, Φοινίκης, Φοινικούντας), τα 13 από τα 16 του Δήμου Νέστορος (τα 6 από τα 7 της Χώρας, Αμπελόφυτου, Κορυφασίου, Μεταξάδας, Μυρσινοχωρίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας), τα 4 από τα 7 του Δήμου Παπαφλέσσα (Μανιακίου, Μαργελίου, Μεταμόρφωσης και Παπαφλέσσα), όλα τα τμήματα του Δήμου Πύλου (Πύλου, Γιάλοβας, Ελαιόφυτου, Σχοινόλακας, Αμπελοκήπων, Γλυφάδας, Ίκλαινας, Καλλιθέας, Κυνηγού, Μεσοχωρίου, Παππουλίων, Πηδάσου, Πύλας, Χωματάδας) και τα 11 από τα 12 του Δήμου Χιλιοχωρίων (Χανδρινού, Κουκουνάρας, Στενωσιάς, Κρεμμυδίων, το 1 από τα 2 του Μεσοποτάμου, Σουληναρίου).
Ο κ. Τσορώνης κέρδισε το 1 από τα 2 Καπλανίου, το 1 από τα 7 της Χώρας, το 1 από τα 2 του Κορυφασίου, του Παλαιού Λουτρού, τα 3 από τα 4 του Βλαχόπουλου και του Μεσοποτάμου. 
Οι μεγαλύτερες υπέρ του κ. Καφαντάρη διαφορές εντοπίστηκαν στο 427ο εκλογικό τμήμα Ρωμανού (τόπος καταγωγής του), που ανήλθε σε 142 ψήφους και ακολούθησαν τα 447ο Καλλιθέας με 138, 398ο Χρυσοκελλαριάς με 125 και 386ο Βασιλιτσίου με 106 ψήφους. Η μικρότερη υπέρ του διαφορά καταγράφηκε στο 418ο εκλογικό τμήμα Αμπελόφυτου και ήταν 2 ψήφοι.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσορώνης έχει τη μικρότερη υπέρ του διαφορά στο 427ο εκλογικό τμήμα Βλαχόπουλου με 1 ψήφο και τη μεγαλύτερη υπέρ του διαφορά στο 426ο εκλογικό τμήμα Βλαχόπουλου με 55 ψήφους.
THARROS           
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου