11 Ιουλ 2010

Πύλιοι Blogers γράφουν

Από το Blog συμπατριώτη μας http://remaliaclub.gr/forum/showthread.php?t=6569,που δεν γνωρίζω αλλά θα συναντήσω τον Αύγουστο στον Αετό γιά ούζα διαβάζω τα παρακάτω που αποτελούν πολύ καλή διαφήμιση της Πύλου.  (Μ.Λ)
_____________________________________________________________________________


Πύλος και ... costa navarino.
Επειδή προφανώς φέτος πολύ κόσμος δεν θα πάει σε νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, λόγω αυξημένου κόστους, άσε δε , που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες μέρες δημοσιογραφικά άρθρα που ομιλούν για αυξήσεις τιμών αντί για μειώσεις όπως όλοι ανέμεναν. Επειδή επίσης, είναι φανερό, ότι όλοι μας θέλουμε κάπου να πάμε. Η ηπειρωτική Ελλάδα λοιπόν είναι το ίδιο υπέροχη. Η Πελοπόννησος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Αφορμή για το παρόν ποστ, μου έδωσαν μερικά πράγματα. Πρώτον το γεγονός ότι πλησίον της Πύλου, διαθέτω σπίτι(είμαι δηλαδή και λιγάκι προνομιούχος κατά μία έννοια). Δεύτερον ότι γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή που έχει φανταστικές παραλίες, ανεξερεύνητες για τους πολλούς. Κόσμος υπάρχει όμως όχι το αδιαχώρητο, άρα μπορείς να αναπνεύσεις χωρίς να νιώθεις ότι θα πάθεις ασφυξία. Τρίτη αφορμή μου έδωσε το εξαιρετικό σάιτ, μιας εταιρείας που προσπαθεί να δώσει ζωή σε μια τουριστική επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ. Μιλάμε για εγχείρημα κολοσσιαίο, και επιπέδου Ελούντα ή Μόντε Κάρλο στην τελική του μορφή. Επειδή μάλιστα παρακολουθώ την πορεία εδώ και χρόνια, μιλάμε για 25.000 κλίνες προβλέπει στην τελική του μορφή.


Να και η είδηση που είναι σχετικά πρόσφατη:


Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους έλληνες και ξένους επισκέπτες το «Costa Νavarino» στη Μεσσηνία, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά τουριστικά συγκροτήματα.
This image has been resized.Click to view original image
Η διοίκηση της εταιρείας ΤΕΜΕS Α.Ε. που δημιουργεί την πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σήμερα αρχίζει η λειτουργία του πρώτου πεντάστερου ξενοδοχείου «Romanos», καθώς και του πρώτου «πιστοποιημένου» γηπέδου γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, Τhe Dunes Course. Αργότερα, εντός του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει και το δεύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο, το «Westin».
Πρόκειται για τις δύο μονάδες του συγκροτήματος «Νavarino Dunes» οι οποίες λειτουργούν από τη διεθνή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts. Το γήπεδο γκολφ έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης επαγγελματία γκόλφερ Μπέρναρντ Λάνγκερ, σε συνεργασία με την Εuropean Golf Design, ενώ τη λειτουργία του έχει αναλάβει η Τroon Golf.
This image has been resized.Click to view original image
Επένδυση 550 εκατ. ευρώ
Η επένδυση έγινε από τον εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και το ύψος της ανέρχεται σε 550 εκατ. ευρώ. Το τουριστικό συγκρότημα «Costa Νavarino», σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, φιλοδοξεί «να αποτελέσει έναν νέο πολυτελή προορισμό στη Μεσόγειο, σε μία έκταση 10.000 στρεμμάτων». Οι τουριστικές εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά που πλαισιώνεται από προστατευμένους κολπίσκους, παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδενδρα και αμπελώνες.
Το «Romanos» που λειτουργεί σήμερα θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές, καθώς και πολλές κοινόχρηστες, πισίνες. Το «Westin» θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές και κοινόχρηστες πισίνες. Και οι δύο μονάδες βρίσκονται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ. αμμώδη παραλία. Τα δύο ξενοδοχεία είναι πολύ κοντά στις πόλεις της Πύλου, της Χώρας και των Γαργαλιάνων, ενώ απέχουν περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στις εκτάσεις του «Costa Νavarino» περιλαμβάνονται επίσης αυτόνομο συνεδριακό κέντρο 2.000
θέσεων, spa- θαλασσοθεραπεία, εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσιο πάρκο, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κέντρο ψυχαγωγίας, κεντρική πλατεία με καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και ειδικοί χώροι αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.
Η διοίκηση της ΤΕΜΕS Α.Ε. ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν με 694 εργαζομένους που θα απασχοληθούν κυρίως στο συγκρότημα του «Νavarino Dunes», ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο των εργαζομένων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200. Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο νέο συγκρότημα επαναλειτουργεί η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Καλαμάτα. Η Αegean Αirlines, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ΤΕΜΕS Α.Ε., συνδέει καθημερινά την Καλαμάτα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης η Sky Εxpress προσφέρει απευθείας σύνδεση με το Ηράκλειο. Δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας του συγκροτήματος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι και μέτοχος της Αegean, στην περίπτωση που το δρομολόγιο είναι ζημιογόνο θα καλύπτει τη ζημία ενώ, αντίστοιχα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στα κέρδη, εφόσον αυτό είναι κερδοφόρο. Διευκρινίζεται ότι η πρόβλεψη αυτή υπάρχει στην τετραετή σύμβαση της Αegean Αirlines με την ΤΕΜΕS.
This image has been resized.Click to view original image
ΠΗΓΗ:.tanea
http://www.costanavarino.com/
Το σάϊτ λοιπόν της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας, είναι φανταστικό, όχι τόσο για το ίδιο το ξενοδοχείο, δεν είναι το ζητούμενό μας αυτό, αλλά για τα τοπία και τις εφαρμογές που έχει. Θα σας δώσει πάρα πολλές πληροφορίες για την περιοχή. Οι τιμές βέβαια δεν είναι για τους απλούς ανθρώπους , μιλάμε για πολύ υψηλά νούμερα, αλλά αυτό δεν μας χαλά, ίσα ίσα, που παραδίπλα από τέτοιου είδους καταλύματα, υπάρχουν και άλλα πολύ προσιτά για όλα τα βαλάντια. Άρα μπορούμε να πούμε ότι: Ήμουν και εγώ εκεί.
Π.χ. στην πρώτη φωτό βλέπετε αριστερά στο πάνω μέρος της την νήσο Σφακτηρία, και δεξιά βρίσκεται η παραλία Χρυσή Ακτή ή αλλιώς Ντιβάρι(έτσι το λέμε εμείς εκεί) Ακριβώς από πίσω δεξιά βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και πάνω δεξιά από την αμμουδιά και την λιμνοθάλασσα βρίσκεται ένα Φραγκοκάστελο πάνω στον λόφο. Προσέξτε τώρα τις λεπτομέρειες. Μεταξύ ακτής και Σφακτηρία κάποιος σε περίπτωση καλού καιρού πηγαίνει κολυμπώντας, δεν είναι πάνω από 150-200 μέτρα και στο Κάστρο ανεβαίνεις με τα πόδια. Όπως δε είσαι στην παραλία αρακτός, απέναντί σου είναι απλωμένη σε αμφιθεατρική θέα η γραφική Πύλος και όλος ο κόλπος του Ναβαρίνου. Προσοχή τα νερά είναι κρύσταλλο.. Στο κάτω μέρος της φωτό υπάρχει ένα ύψωμα με εκπληκτική θέα στην περιοχή όπου βρίσκεται και ένα ονομαστό για την περιοχή προσκύνημα. Η Παναγιά της Σγράππας. Όταν ανέβει κανείς δεν θέλει να φύγει , μιλάμε για ένα φυσικό μπαλκόνι που έχει θέα όπου φτάνει το μάτι σου.
Προορισμοί
Πύλος, Ρωμανού, Ντιβάρι,Βοϊδοκοιλία,Γιάλοβα, Μάραθος(φοβερός ψαρότοπος, ψαρόσουπα καθ΄εκάστη , φουλ στα ψαράδικα), Μεθώνη, Λάμπες Φοινικούντα και φυσικά το resort που δίνει άλλα στάνταρ στην περιοχή. Εγώ μάλλον θα είμαι κάτω τον Αύγουστο, περίοδο που τα κατά τόπους πανηγύρια είναι καθημερινά με σημαντικούς καλλιτέχνες που κατεβαίνουν για τις επονομαζόμενες αρπακτές τους. Αααα και βέβαια οι εκδηλώσεις στα Ενετικά κάστρα της περιοχής είναι το κάτι άλλο, ειδικά το να παρακολουθείς συναυλία ή θέατρο μέσα σε ένα από αυτά, με το φεγγάρι του Αυγούστου είναι κάτι που δεν περιγράφεται.
Επίσης νοτίως της Πύλου και φυσικά νοτίως της Μεθώνης, της πόλης με τους Υβίσκους δέντρα, και το μεγαλύτερο διατηρημένο ενετικό κάστρο των Βαλκανίων, βρίσκονται ένα κάρο νησάκια, που για όποιον έχει σκάφος(μπορεί να βρεις και σκάφη για κρουαζιέρες ημερήσιες) είναι εκπληκτικά, χώρια που αν σταθείτε τυχεροί μπορεί να βρείτε, είτε κάποιο ναυάγιο είτε τον μυθικό θησαυρό των Ναζί. Και να μην ξεχάσω βέβαια τον Νέστορα, το μεγάλο τηλεσκόπιο που έχει ποντιστεί στα ανοικτά έξω από την Σφακτηρία, που ανιχνεύει για τα γνωστά σε όλους νετρίνα και τα φωτόνια.
Λοιπόν όποιος κατέβει δεν θα χάσει και μπορεί κάπου να με τρακάρει...........Συνήθως στον φίλο μου τον Αετό, κατά κόσμο Θοδωράκη, στην προβλήτα της Πύλου. Τίμιες προτάσεις, καλό φαί (όχι ότι δεν έχει πολλά πολλά ακόμη μέρη, αλλά εγώ δεν τον αλλάζω με τίποτα)και φυσικά Παναθηναϊκός
Ελπίζω να σας έδωσα μία ιδέα. Αν θέλετε και άλλες πληροφορίες να μου πείτε για να σας κατατοπίσω αναλόγως.