7 Μαρ 2010

Νάτος, νάτος ο Πρωωταθλητής μετά το 1-0 με την Πύλο




  • ΝΑΤΟΣ, Νάτος ο Πρωταθλητής φώναζαν οι φίλαθλοι μετά την λήξη του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο Κυπαρισσίας με την Πύλο που έληξε με 1-0 υπέρ του γηπεδούχου την ώρα που τα πανηγύρια στα αποδυτήρια καλά κρατούσαν. Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι με την Πύλο να αγωνίζεται αρκετά δυνατά και στα 2 ημίχρονα αλλά ο ΑΟΚ είχε καλύτερο στήσιμο και ανέβασε τον ρυθμό στην επανάληψη για τα καλά.
    Μόλις στο 1ο λεπτό η Κυπαρισσιώτικη ομάδα σημείωσε το πρώτο δοκάρι του αγώνα μετά απο σέντρα, αλλα το πρώτο 45επτο κινήθηκε χαλαρά χωρίς μεγάλες εξάρσεις και πολλές μπαλιές να πιάνει ο Μπίζος, ενώ την επίθεση για τον Τσικλητήρα είχαν αναλάβει το τήμ της Πυλιακής ομάδας που πίεζε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Ο Διακουμής για την Πύλο και ο Μπενέτος προσπάθησαν με έξυπνες κινήσεις να κάνουν την διαφορά αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ τα βαριά κανόνια του ΑΟΚ οι Κιούτακ και Μοροσάνου έδωσαν ρεσιτάλ καλού ποδοσφαίρου μαζι με τον Λυδιώτη και Κουρκομέλη με έξυπνες φάσεις.
    Στην επανάληψη ο ΑΟΚ πίεσε και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 52ο λπετό μετά απο πάσα του Ανδρουτσή ενώ υπήρξε μια φάση για οφσάιντ στο 60 που ανέβασε την ένταση στο πάγκο του ΑΟΚ μετά απο λάθος υπόδειξη του επόπτη. Μετά απο καλο στήσιμο οι επιθετικοί του ΑΟΚ κατάφεραν να ξεγελάσουν τους αμυντικούς της Πύλου με αποτέλεσμα στο 77ο λεπτό να γίνει το λάθος και ο Κωστόπουλος με αυτογκόλ να γράψει το 1-0 για τους αντιπάλους. Εκεί ήταν που ανέβηκε η ψυχολογία όταν μπήκε μετά απο αλλαγή ο Λυμπέρης για να προσπαθήσει δυνατά και να κοντράρει πολύ την άμυνα του Τσικλητήρα με αποτέλεσμα να λήξει με αυτό το σκόρ το παιχνίδι και να απομείνει μόνος ηγέτης στο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι παίκτες της Κυπαρισσίας. Ενα παιχνίδι με σχεδόν γεμάτο γήπεδο που αποτελεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το Κυριακάτικο ντέρμπι.
    Ο φακός μας συνέλαβε το μοναδικό τέρμα του αγώνα και τα πανηγύρια του ΑΟΚ.
    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Ελληνας, Κουρκουμέλης, Στρατικόπουλος, Εκμετζίδης, Γεωργόπουλος, Γεωργιόπουλος, Λυδιώτης, Μοροσάνου, Ανδρουτσής και Κιουτάκ.
    ΠΥΛΟΣ: Σταθάς, Μπιλάλι, Αγγελίδης, Κωστόπουλος, Εμμανουήλ, Αντωνίου, Πανταζόπουλος, Μπαρδόση, Μπενέτος, Διακουμής και Καλδής.
    more






  • 6-7 Δήμους στην Μεσσηνία προβλέπει το τελικό σχέδιο


  • ΟΛΟ χάρτες συνεχίζει να διαρρέει το υπουργείο Εσωτερικών για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου Καλλικράτης με πρόσφατα παράδειγμα το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπου αποκαλύπτει όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ τον τελικό χάρτη που προβλέπει ο Καλλικράτης και αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα με τα τις 20 Μαρτίου με ορατό το αποτέελσμα να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών ακόμα και κινητοποιήσεων.
    Στο τελικό σχέδιο προβλέπεται πιο αναλυτικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια των Νομών οπότε δεν τίθεται θέμα συνένωση περιοχών σε γειτονικούς ή όμορους Νομούς όπως επιθυμούν στην περιοχή της Μάνης και κατ ουσίαν απορρίπτοντας αιτήματα που ήδη υπάρχουν για αποσχίσεις νύν δήμων σε όμορους Νομούς. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που ισχύσει το σενάριο των 7 Δήμων αυτοματα σημαίνει ότι θα διαμορφωθούν 2 νέοι Δήμοι σε κάθε μία απο τις 4 πρώην επαρχίες με άγνωστα όρια. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι η Καλαμάτα θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς και η περιοχή της Πύλου ενώ μπορεί να υπάρξουν συνενώσεις μεταξύ 2-3 πρώην Δήμων ώστε να αποτελέσουν νέα οντότητα.
    RADIO KYPARISIA