23 Φεβ 2010

"Καλλικράτης" στη Μεσσηνία



Σενάριο οκτώ Δήμων στη Μεσσηνία
Η χωροταξική κατανομή των Δήμων εξελίσσεται ως το μείζον θέμα στην επαγγελλόμενη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας Π. Νίκας σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων δεν πρόκειται να αποστείλει την άποψή της για τον αριθμό των νέων Δήμων στη Μεσσηνία, πριν δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τις απόψεις της επ’ αυτού.
Σχολιάζοντας δε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο αριθμός των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανέλθει σε 28, υποστήριξε ότι αυτό μεταφράζεται στη δημιουργία 8 Δήμων στη Μεσσηνία, πρόβλεψη που φαίνεται να μην τον ικανοποιεί. ΤΗΑRROSNEWS

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΧΟΛΙΟ : Οι παλιές δομές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες σημερινές απαιτήσεις. Λιγότεροι Δήμοι ,μικρότερο κόστος , μερικοί βέβαια  θα χάσουν καρέκλες και παροχές , αλλά δεν πειράζει ,πάνω από τα ατομικά και τοπικά συμφέροντα είναι το γενικό συμφέρον της πατρίδας μας.
 Περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων μειώνεται σε λιγότερα από 2000, καταργούνται δηλαδή περίπου 4.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων.
Επίσης η κυβέρνηση προχωρά στη θεμελίωση  7 Γενικών Διοικήσεων που αντικαθιστούν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες ως τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλει το Σύνταγμα.
Οι περισσότεροι έλληνες πιστεύουν ότι είναι αναγκαίος ένας συνολικός επανασχεδιασμός, με εσωτερική συνοχή και συνέπεια, στηριγμένος στη βάση μιας ολοκληρωμένης μελέτης, που θέτει ως επίκεντρο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη και δίνει νέα αναπτυξιακή ώθηση στο κράτος. Πιστεύω να μην επικρατήσει πάλι η άποψη της παρέας ,αλλά σοβαρή μελέτη και διαβούλευση.  (ΜΛ)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ   :  http://www.opengov.gr/ypes/