4 Δεκ 2009

ΠΥΛΟΣ (ΣΚΑΙ - VIDEO )






Από τη μέρα που δημιουργήθηκε η ... ΠΥΛΟΣ
Video -Ψηφοφορία στον ΣΚΑΙ .....
Μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση :        http://www.ilovegr.gr/?p=982

ΠΥΛΟΣ

Ποιος φανταζόταν ποτέ, πως μια γραφική κωμόπολη στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου θα διέθετε ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα λιμάνια του κόσμου? Και όμως, η Πύλος, η υπέροχη αυτή παραθαλάσσια πόλη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, γνωστή και με το ιστορικό όνομα Ναυαρίνο, βρίσκεται σε μια εξαιρετική γεωγραφική θέση, που της επιτρέπει να καυχιέται για το μοναδικό της λιμάνι. Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, μπορεί να έμεινε στην ιστορία για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, μένει όμως και βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όποιου του επισκεφθεί. Το νησάκι Σφακτηρία, ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς, το Παλαιόκαστρο, η λιμνοθάλασσα Διβάρι και η Γιάλοβα, είναι μόλις μερικά από τα αξιοθέατα που κάνουν την Πύλο πραγματικά μοναδική ...
1,803 προβολές 
Σχόλια
1.taVrina λέει:
ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.
ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ. (ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ)
ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20/10 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ
2.Βιολέτης Δημήτρης λέει:

13/10/2009 στις 8:57 pm

Είναι ωραία η Γιάλοβα.Έχει εκπληκτικό κάμπινγκ και εκπληκτικές παραλίες

3.Θεόδωρος Τζαλαλής λέει:

18/10/2009 στις 6:30 pm

Η Πύλος είναι μια κωμόπολη ιστορική, γραφική (πεταλοειδής), αιώνια, αμμουδερή (σύμφωνα με τον Όμηρο), φιλόξενη, όμορφη, με ένα ωοειδές, ιστορικό και πανέμορφο λιμάνι και ένα εξωπραγματικό ηλιοβασίλεμα. Με μια καταπληκτική πλατεία γύρω που-γύρω έχει καμάρες και στη μέση αιωνόβια πλατάνια που καμαρώνουν περήφανα προς το λιμάνι αναπολώντας ανεπανάληπτες ιστορικές στιγμές.
Όλα αυτά κάνουν την πόλη έναν ξεχωριστό προορισμό για όποιον δεν την έχει επισκεφτεί μέχρι τώρα. Κατηφορίστε προς την «ευλογημένη» Μεσσηνιακή γη, σταματήστε στην Πύλο, δροσιστείτε στον ίσκιο των πλατάνων και αφήστε το βλέμμα σας να πλανηθεί πάνω από τα γαλάζια νερά του Ναβαρίνου. Αφήστε το νου σας να ταξιδέψει από τον σοφό Νέστορα, να περάσει από το Νιόκαστρο και τους αγώνες των ηρώων του 21, τη λυτρωτική Ναυμαχία του Ναβαρίνου και τον αξέχαστο Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα. Θα είναι μια υπέροχη εμπειρία που θα σας μείνει αλησμόνητη!

4.Αφροδίτη Ασημίνα λέει:

27/10/2009 στις 9:35 pm

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι υπέροχη, όπως επίσης και η παραλία στο χωριό Πετροχώρι, Η πύλος το βράδυ είναι υπέροχη για μια απλή βόλτα, ή για καφέ κάτω απο τους πλατάνους στην πλατεία, όπως επίσης και για ουζάκι στα ταβερνάκια του λιμανιού.

Είναι υπέροχα ....
5.Βιβή DILE λέει:

28/10/2009 στις 11:53 π.μ.

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ. (ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ)

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 20/10 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ

6.andrinopoulos giannis λέει:

29/10/2009 στις 2:56 pm

magikh ΠΟΛΗ ΜΕ fishkh ομορφιά .... eksisou ypar topia mageytika \ xoun sta υπόλοιπα \ xwria tou dhmou .... iklaina, Γιάλοβα, κλπ .. \ xwria μου ar ιστορία \ xaiologiko endiaferon ni eksairetikh κ \ xterinh ζωή ... ..

7.kyra_daskala λέει:
29/10/2009 στις 6:14 pm

Tι έγινε βρε παιδιά? Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την Πύλο και δεν το πήρα είδηση?

Εκπληκτικό μέρος, ίσως είμαι και προκατειλημένη λόγω καταγωγής, αλλά δεν υπάρχει χωριό σε όλη την Πυλία που δεν έχει το "κάτι" του, είτε αυτό λέγεται ιστορία, είτε λέγεται φυσική ομορφιά, είτε λέγεται πλατεία και νυφοπάζαρο, είτε είναι ένα απλό αλλά συγκλονηστικό από άποψη φαγητών ταβερνάκι.

Κορωνίδα όλων η Πύλος, που πραγματικά ξεχνάς ότι είσαι ηπειρωτική Ελλάδα και νομίζεις ότι είσαι σε νησί.
8.ΑΝΤΩΝΗΣ Πούλος λέει:

12/11/2009 στις 6:34 pm

είμαι από εκεί κοντά ta filiatra.einai μια πόλη poy einai sthn nisivtikh Steria. yperoxh apla

9.Εμπεδοκλή λέει:

02/12/2009 στις 10:42 pm

ΨΗΦΙΣΤΕ Πύλο-ena pragmatika omorfo meros

oxi alli asxhmia typou Ηράκλειο-Καλαμάτα-Δράμας-Σερρών

10.ΓΚΙΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ λέει:

03/12/2009 στις 10:28 pm

ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠςΣΕΙΣ !!!!!!! ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!

11.koulhs λέει:

03/12/2009 στις 10:40 pm

Πύλος ΚΑΙ ΠΑΛΙ Πύλος reeee !!!!!! eparxiakh η μόνη πόλη μου με καλύτερο ΚΛΕΙΣΤΟ tou ths Νομού .... απλά ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!

12.Kaiser λέει:

03/12/2009 στις 11:09 pm

να teleio meros ... .3 exasan na λογοπαίγνιο gia tn καλάθι spoudaia ομάδα (top 18 ellada stn gia tn χρόνια 2008-09) .... syndiazei ta panta ola ... ... vuno kai 9alassa ....

13.makis tsiflikas λέει:

03/12/2009 στις 11:18 pm

meros wraio ... egw eimai apo re9ymno ... αλλά έχω πάει πολλές φορές ... Επίσης fymizete gia tn ypervolika kalo masketbolista λύρα ΒΑΣΙΛΗ ... .. λένε ότι είναι ο νέος diamantidhs ... mono pu foraei έως 14 ...