20 Δεκ 2009

Συνταγή για Παρακμή! (Made in Greece)



parakmi60b_0
Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η διαφθορά κυριαρχεί σε βουλευτές, πολιτικά κόμματα, πολεοδομία, γιατρούς, νοσοκομεία, εφορίες, αστυνομία και στο χώρο της δικαιοσύνης.

Με βάση την  κατάσταση αυτή πως μπορούμε ως πολίτες αυτής της χώρας να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον, πως μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο ;  Όταν αυτό το «αύριο» το έχουμε εμπιστευτεί σε άτομα διεφθαρμένα και ανάξια που το μόνο που επιδιώκουν είναι να φουσκώσουν περισσότερο τις «τσέπες» τους με τις τελευταίες ρανίδες του αίματος ενός λαού που ψυχορραγεί, κείτεται στο έδαφος και αργοσβήνει.
Συγκεντρώνουν την «εξουσία» στα χέρια τους και κρατούν το κεφάλαιο που θα έπρεπε να ανακυκλώνεται, για να δημιουργήσει περισσότερο χρήμα στην κοινωνία, σε λιμνάζοντα νερά.  Χρηματίζονται για να κάνουν το αυτονόητο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε διευκόλυνση το να κάνει ο άλλος την δουλειά του και να μας εξυπηρετήσει. Πληρώνουμε για να μην μας κάνουν την ζωή δύσκολη, για να κάνουν αυτό που τους διόρισαν να κάνουν.
Η διαφήμιση του Υπουργείου Οικονομίας χαρακτήριζε την φορολογική συνείδηση ως κοινωνική συνείδηση. Το σφάλμα είναι πως η κοινωνική συνείδηση δεν ορίσθηκε ποτέ με τον τρόπο που της αρμόζει.
 Κοινωνική συνείδηση είναι το φιλότιμο, το ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, η διάθεση της προσφοράς σε αυτόν που σε έχει ανάγκη πολλές φορές και χωρίς ιδίων όφελος.
 Η πραγματικότητα του τώρα είναι αντιστραμμένη.  Η κοινωνία διασπάται. Επικρατεί η ανισότητα, κοινωνική, οικονομική και ταξική. Το μόνο που ενώνει το σύνολο είναι η περιορισμένη παιδεία, η αμάθεια, το χαμηλό επίπεδο νόησης. Καυχιόμαστε ως απόγονοι μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος , αλλά αυτό που είμαστε είναι το ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτούς. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το μεγαλείο τους να αντιληφθούμε την ουσία τους διότι απλούστατα δεν τους γνωρίσαμε ποτέ. Απλά μάθαμε για την παρουσία τους.

arxaia-elladaΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

nea-ellada
ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
 Η παιδεία μας είναι στα Τάρταρα. Μας έκαναν έτσι για να μας χαλιναγωγούν να μας ελέγχουν και να μας ξεζουμίζουν. Επιτέλους η τέλεια συνταγή για την δημιουργία μιας κοινωνίας σαθρής και παρακμάζουσας είναι εδώ, στα χέρια μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να την καταγράψουμε είναι να μελετήσουμε την κατάστασή μας, το παρελθόν μας και πως φτάσαμε εδώ που είμαστε.
Η οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, το φακελάκι, η μίζα, η «φορολογική συνείδηση», οι παχυλοί μισθοί της κορυφής της πυραμίδας της κοινωνίας, τα bonus, τα μεγάλα συμφέροντα, το κοινωνικό status ….. συνθέτουν το σκηνικό της κατάντια μας. Η κοινωνία γκρεμίζεται και αντί να βάζουμε το τουβλάκι του ο καθένας για να την ξανακτίσουμε, ανοίγουμε τρύπες προς αναζήτηση χρυσού.


Μόνο η ελπίδα ζει για την ώρα, και όταν πεθάνει και αυτή θα μείνει η επιθυμία.
Αν δεν υπάρχει Θεός….. την ΠΑΤΗΣΑΜΕ.  Και αν υπάρχει ας ελπίσουμε πως δεν έχει αηδιάσει ακόμα με τις επιλογές της ελεύθερης βούλησης μας.


Εικόνες παρακμής υπάρχουν παντού γύρω σου…Απλά  άνοιξε τα βλέφαρά σου! 
Από Kοnstantino Zeus, Eγχοιριδιο ...