28 Δεκ 2009

ΝΗΣΤΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ...

book1Μετά τις διατροφικές υπερβολές των Χριστουγέννων, προτείνω να διαβάσετε τα βιβλία Νηστειοθεραπείας του Γιατρού Ι. Παπαγιαννόπουλου. Δεν είναι απλές συνταγές διατροφής, αλλά μιά διαφορετική ματιά στις αρρώστιες που μας βασανίζουν , μιά άλλη κοσμοθεωρία που έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο . Με την  νηστειοθεραπεία μπορεί να βελτιωθεί εντυπωσιακά η κατάσταση διαφόρων ασθενών. Αντί φαρμάκων χρησιμοποιείται  η νηστεία ή κάποια ήπια δίαιτα αποτοξίνωσης. Εφαρμόζεται εδώ και 2.500 χρόνια από θεραπευτές με κορυφαίους εκπροσώπους τον Ιπποκράτη, το Γαληνό, τους βυζαντινούς ιατρούς και πολλούς σύγχρονους ιατρούς ανά τον κόσμο.       Μ. Λ


Τι είναι η νηστειοθεραπεία          Iατρός Ι. Παπαγιαννόπουλος
Είναι θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την τάξη των γευμάτων, τα μικρά γεύματα και την αποχή από φαγητό, ποτό και νερό για τη φυσική θεραπεία ασθενειών και για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής.
Η νηστειοθεραπεία περιλαμβάνει επτά στάδια τα οποία εν συντομία είναι τα εξής:

1. Προστάδιο: Μέτρια γεύματα
2. Στάδιο Α: Ξηρασία, δηλ. αποχή από φαγητά και υγρά (νηστεία και αποσία)
3. Στάδιο Β: Αποχή από φαγητά αλλά πόση νερού και χυμών σε καθορισμένες ποσότητες.
4. Στάδιο Γ: Μικρά γεύματα με περιορισμένη πόση υγρών.
5. Στάδιο Δ: Μέτρια γεύματα με καθορισμένη πόση υγρών.
6. Στάδιο Ε: Κανονικά γεύματα την μία μέρα και την επόμενη ξηρασία (εναλλάξ).
7. Στάδιο ΣΤ: Κανονικά γεύματα με μία μέρα την εβδομάδα ξηρασία.
Αναλόγως της επιθυμίας του ασθενούς, της ιδιοσυγκρασίας, της επαγγελματικής του δραστηριότητας και του είδους της ασθένειας επιλέγουμε ένα συνδυασμό σταδίων προκειμένου να θεραπευθεί μία νοσηρή κατάσταση.
Διαβάστε περισσότερα...