19 Οκτ 2009

Γιορτάζεται η 182η επέτειος από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου !!!


Η 182η επέτειος από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου εορτάζεται την ερχόμενη Τρίτη στην Πύλο. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων, (Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας), οι στόλοι των οποίων συμμετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία, στις 20 Οκτωβρίου του 1827, και βύθισαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 9:30 το πρωί θα γίνει η έπαρση των σημαιών των Δυνάμεων και της Ελλάδας και στις 10:15 θα τελεστεί δοξολογία στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος...
Θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ Μιχαήλ Κοσμόπουλο, η παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων και άλλες εκδηλώσεις.
Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην πλατεία της Πύλου οι εκπρόσωποι των ξένων πρεσβειών, των τοπικών αρχών και του Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελονήσι για να καταθέσουν στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων που βρίσκονται εκεί.
Στο λιμάνι της Πύλου αναμένεται να καταπλεύσει για τις εκδηλώσεις, το ρωσικό πολεμικό πλοίο “Tsesar Kunikov”.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τη κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφ/ργός Φ. Γεννηματά.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ