17 Ιουλ 2009

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις υποδομές υγείας στην Ανατολική Πυλία

Ερώτηση για την επικίνδυνη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας κατέθεσαν οι βουλευτές του
ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρουν: “Ενας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και των ιδιαίτερα υποβαθμισμένων υπηρεσιών
υγείας- πρόληψης στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας του Νομού Μεσ-
σηνίας. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί, αφού ένας νέος
αγρότης που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ ξεψύχησε αβοήθητος. Πρόκειται για μια περιοχή που αν χρειαστεί πρώτες βοήθειες με κάλυψη ασθενοφόρου χρειάζεται πάνω από μια ώρα να φτάσει, αφού οι υπηρεσίες υγείας που υπάρχουν στην περιοχή είναι αγροτικού ιατρείου.
Ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ– ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα έχουν προβεί σε ανέξοδες υποσχέσεις για δημιουργία κέντρου υγείας, παλιότερα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Πεταλίδι, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στον Αγ. Ανδρέα Αίπειας και πρόσφατα ο κ. Αβραμόπουλος υποσχέθηκε και στον Αγ.
Ανδρέα Αίπειας και στην Κορώνη, με δεδομένη την απόσταση της περιοχής από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τον αυξημένο πληθυσμό της περιοχής .Υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά, αφού στόχος των κυβερνήσεων δεν είναι η αναβάθμιση, αλλά η απαξίωση
του δημόσιου συστήματος υγείας και η λειτουργία των δομών του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στην πράξη υπονόμευαν και υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να δημιουρ-
γηθεί στην περιοχή δημόσιο κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας που θα παρέχει αναβαθμισμένες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας – πρόληψης στους κατοίκους της περιοχής;”.
ELEFTERIA NEWS