23 Απρ 2009

Limit up η τουριστική κίνηση το Πάσχα

Μεγάλο ενδιαφέρον και για την Πρωτομαγιά

ImageLimit up η τουριστική κίνηση το Πάσχα

Πολύ καλά τα πήγαν εφέτος το Πάσχα οι περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ η Καλαμάτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι «βούλιαξε» από κόσμο.

Τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα 100%, ενώ τα καταστήματα εστίασης ήταν γεμάτα μεσημέρι – βράδυ. Θετικά ήταν τα νέα και από τις υπόλοιπες περιοχές, όπως η Κυπαρισσία και η Πυλία. Ο κ. Σωτήρης Σαραντέας, από τη Στούπα, σημείωσε ότι η κίνηση ήταν ανάλογη των προηγούμενων ετών. Η δική του αίσθηση είναι ότι υπήρξε αύξηση παρουσιών, αλλά μείωση τζίρου. Όπως εξήγησε, αντιλήφθηκε ότι ο κόσμος ήταν πιο συγκρατημένος και δεν ξόδευε χρήματα. Επίσης, όπως είπε: «Η Στούπα έχει εστιάσει στη θερινή περίοδο. Οι επαγγελματίες δεν έχουν δώσει έμφαση στα τριήμερα, δεν τα εκμεταλλεύονται. Πιστεύω, όμως, ότι η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου θα τους αναγκάσει να ενδιαφερθούν», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.


Καλαμάτα
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη φετινή κίνηση τις ημέρες του Πάσχα δήλωσε η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αντωνία Μπούζα. Όπως παρατήρησε, το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκε προσπάθεια προβολής της Μεσσηνίας σε διάφορα έντυπα για τις ημέρες του Πάσχα, τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα: «Ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια αυτή και οι αφίξεις ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση. Οι διανυκτερεύσεις στην πόλη της Καλαμάτας έφτασαν σε ποσοστό το 100%. Στην περιφέρεια είναι αλήθεια ότι μπορούσαν να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Και σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες.......
Τριφυλία – Πύλος
Αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Τριφυλία. Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεωργία Χριστοδούλου, όλα τα ξενοδοχεία στην Κυπαρισσία είχαν πληρότητα, οι αφίξεις των επισκεπτών άρχισαν από τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ ακόμα και τώρα κάποιοι συνεχίζουν τη διαμονή τους στην Κυπαρισσία.
«Πήγαμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν πολύ αυξημένη η κίνηση. Οι πλατείες ήταν όλες γεμάτες», σημείωσε η κα Χριστοδούλου, ενώ κλείνοντας πρόσθεσε ότι κρατήσεις έχουν γίνει και για την Πρωτομαγιά.
Για την περιοχή της Πυλίας, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ, Τάκης Καρβέλας, από τη Φοινικούντα, σημείωσε ότι η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε Πύλο, Μεθώνη, Φοινικούντα και Γιάλοβα. Και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος πλέον προτιμά περιοχές για τις οποίες δεν έχει μεγάλα έξοδα μετακίνησης. Γι’ αυτό παρατηρούμε αύξηση στις αφίξεις ιδιαίτερα εσωτερικού τουρισμού. Αντίθετα, μείωση παρουσιάζει η κίνηση από πρακτορεία του εξωτερικού. Ακόμα και παραθεριστικές κατοικίες που έχουν αγοράσει αλλοδαποί, φέτος είναι κλειστές».

Της Βίκυς Βετουλάκη

ΘΑΡΡΟΣ