28 Ιαν 2009

ΠΟΤΑ----


Θα εργασθούν πάνω από 1.500 άτομα
Το 2010 οι πρώτοι τουρίστες στην ΠΟΤΑ


Στην τελική ευθεία της υλοποίησης βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις ελληνικών κεφαλαίων, ύψους 550 εκατ. ευρώ, στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Πρόκειται για την επένδυση Costa Navarino της εταιρείας ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η οποία, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, το 2010 θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.
Αν και αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε τη λειτουργία του το 2009, τα κατασκευαστικά έργα της μεγαλύτερης υπό κατασκευής τουριστικής επένδυσης στην Ευρώπη αλλά και η παρούσα οικονομική κρίση μετέθεσαν τα εγκαίνια για ένα χρόνο μετά.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν το συνεδριακό κέντρο, τα δυο ξενοδοχεία, το γήπεδο γκολφ αλλά και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Μέχρι σήμερα τα επενδεδυμένα κεφάλαια ανέρχονται σε 330 εκατ. ευρώ.
Η Costa Navarino είναι ένας νέος πολυτελής προορισμός στη Μεσόγειο, σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων. Είναι μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά, που πλαισιώνεται από προστατευμένους κολπίσκους, μαγευτικές παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδεντρα και αμπελώνες.
Το συγκρότημα Navarino Dunes αναπτύσσεται σε μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο resort hotels στο Navarino Dunes (Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection και Westin Navarino Dunes Resort) που θα είναι διαμορφωμένα σε συγκροτήματα με βίλες, βρίσκονται κοντά στις πόλεις της Πύλου, Χώρας και Γαργαλιάνων, περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με οδική πρόσβαση από την Αθήνα.
Το Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection, θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.
Το Westin Navarino Dunes Resort θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.
Πάνω από 2.500 άτομα απασχολούνται για την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, πάνω από 6.500 ελιές μεταφυτεύτηκαν εντός της ιδιόκτητης επιφάνειας, ενώ πρωτοποριακές μέθοδοι εφαρμόστηκαν στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Ήδη πραγματοποιείται μελέτη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για την «εικόνα» του νερού στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Με την αποπεράτωση του έργου, περισσότερα από 1.500 άτομα θα μπορέσουν να απασχοληθούν στα τουριστικά συγκροτήματα, ενώ στόχος είναι η δωδεκάμηνη λειτουργία του.
ΘΑΡΡΟΣ