21 Σεπ 2008

Όλα είναι θέμα Παιδείας.




Όλα είναι θέμα Παιδείας. KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο,

λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα ..»



Ποιος θα διαφωνήσει με το νέο σποτάκι του Υπουργείου Παιδείας; Όντως, όλα είναι θέμα Παιδείας, ακόμα και οι χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις στα ΜΜΕ, που μόνο αν είσαι επισκέπτης, για λίγες ημέρες, της μικρής τούτης χώρας μπορεί να τις πιστέψεις.

Εκατομμύρια Ευρώ διατρέχουν τις οθόνες μας ( και μας θυμίζουν τα «ψιλά» γράμματα των Τραπεζών, που «ψαρεύουν πελάτες). Εκατομμύρια Ευρώ για τα ζητήματα που όλους μας απασχολούν: Τόσα μύρια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Τόσα για το Ολοήμερο. Τόσα για τα Νηπιαγωγεία. Τόσα για κτίρια. Χαρείτε Έλληνες!!! Ευγνωμονείτε την Κυβερνητική εξουσία που τα κατάφερε!!

Αλήθεια ποιον πείθουν όλα τούτα; Ποιος εκπαιδευτικός, γονέας, πολίτης έστω με την ελάχιστη σχέση με την εκπαίδευση, πείθεται; Σίγουρα κάποια Ευρωπαϊκά προγράμματα επιβάλλουν τη διαφημιστική εκστρατεία, ως προϋπόθεση της χρηματοδότησης, αλλά από το σημείο αυτό ως την υπερβολή και τους πανηγυρισμούς, το διάστημα είναι μεγάλο. Και προκαλεί.

Γιατί πώς θα πειστεί ο δύσμοιρος δάσκαλος όταν ο μισθός του φτάνει συνήθως ως τις 20 του μήνα; Πώς θα συμφωνήσει ένας γονιός, από τις 60 χιλιάδες που δεν κατάφεραν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στα Δημόσια Νηπιαγωγεία; Πώς ο κομμένος σπουδαστής από τη βάση του 10, που ωθείται στα ιδιωτικά κολλέγια; Πώς οι εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου που κόπηκαν οι χρηματοδοτήσεις και καρκινοβατεί, θα πανηγυρίσουν; Ποιος καλοπροαίρετος πολίτης θα δει τις άθλιες ενοικιαζόμενες αίθουσες των Νηπιαγωγείων και θα καμαρώσει; Ποιος Ωρομίσθιος συνάδελφος θα χαρεί με τα 7- 9 Ευρώ την ώρα; Ποιος συνάδελφος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, απλήρωτος για πάνω από χρόνο, θα ενθουσιαστεί;

Μα ακόμα δεν κατάλαβαν, ότι τελικά δεν είναι όλα τα ζητήματα επικοινωνιακή πολιτική; Δεν κατάλαβαν ότι τελικά δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα; Ότι οι πολίτες τούτης της χώρας και μνήμη και κρίση διαθέτουν και πιστώνουν και μάλιστα με βαρύ τόκο όλες τις μεγαλοστομίες, που έμειναν κενά λόγια; Και τούτα τα χρέη δεν θα βρεθεί κανείς ηγούμενος να τους τα συμψηφίσει.
Γράφει: Ο Νίκος Μεντζίνης
http://www.mentzinhs.blogspot.com/