4 Ιουλ 2008

Νέα άρνηση για αιολικό πάρκο




Η οπτική όχληση και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία των ανεμογεννητριών στον τουρισμό φαίνεται να «φρενάρουν», για μία ακόμη φορά, την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον «Άγιο Νικόλαο».
Αυτό προέκυψε προχθές από την ενημερωτική εκδήλωση στην Πύλο και απηχεί τις απόψεις που διατύπωσε η πλειοψηφία των παρισταμένων στην εκδήλωση, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους της εταιρείας «Γκαμέσα» και φορείς που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα την αιολική.
Η άποψη που διατυπώθηκε από τους ομιλητές, ότι δηλαδή η αιολική ενέργεια δε ρυπαίνει το περιβάλλον, είναι ανανεώσιμη και δεν εξαντλείται σε σχέση με αυτή που παράγεται από το λιγνίτη, δεν έπεισε τους παριστάμενους. Όπως σχολίασε ο εκ των συνδιοργανωτών, δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, έγινε μια πολύ καλή ενημερωτική και ενδελεχής συζήτηση. Παρ’ όλα αυτά, οι παριστάμενοι δεν εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη χρήση της αιολικής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών, αλλά για την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης. Στον Αγ. Νικόλαο προβλέπεται να τοποθετηθούν 8 ανεμογεννήτριες με συνολική ισχύ 8 μεγαβάτ, ποσότητα ενέργειας που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 7.000 νοικοκυριών.

Διαβάστε περισσότερα...
-------------------------------------------------------------------------------
Γνωρίζει κανένας να μας πει σε ποιό μέρος του Άι Νικόλα προβλέπεται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες ? ρύπανση με την έννοια της μόλυνσης προφανώς δεν υπάρχει , πρέπει μόνο να προσεχθεί η οπτική ρύπανση, γιαυτό έχει σημασία η τοποθεσία.
Πάντως ο Άι Νικόλας έχει φοβερή ρύπανση από το σκουπιδαριό , έχει καεί ένα κομμάτι στο παρελθόν από τα φλεγόμενα σκουπίδια και σε μεγάλη ακτίνα είναι διασπαρμένα άχρηστα πράγματα, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικοί σκελετοί κ.α
Σας συνιστώ τη γνωστή μας φασκομηλιά μη τη μαζευετε από εκεί.... (Μ.Λ)


______________________________________________________________
Φίλος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή
"Νέα άρνηση για αιολικό πάρκο":

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!!!!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!
ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΚΞΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ)!!! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ???ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ!!!!ΙΣΩΣ ΛΕΩ!!!ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΠΩΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!!

Α.