30 Απρ 2008

Απλήρωτοι γιατροί στη Πύλο

Απλήρωτοι γιατροί στην Πύλο
Επιστολή προς τον διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, διαμαρτυρόμενος…
… για το γεγονός ότι, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Πύλου παραμένουν απλήρωτοι επί μακρού χρονικού διαστήματος.
Στην επιστολή αναφέρεται: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας πληροφορήθηκε μετά από καταγγελία Αγροτικών Γιατρών του Κέντρου Υγείας Πύλου ότι, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και υπέρμετρα η καταβολή της αποζημίωσης των δεδουλευμένων υπερωριών τους.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί – σε αντίθεση με τους γιατρούς των άλλων Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου, των οποίων προΐστασθε – δεν έχουν λάβει την αποζημίωση του Νοεμβρίου 2007, ενώ όλοι οι γιατροί- ειδικευμένοι- ειδικευόμενοι και αγροτικοί δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Δεκέμβριο 2007 και Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2008. Σύμφωνα με την καταγγελία των συναδέλφων, το κονδύλι της αποζημίωσης για τον μήνα Νοέμβριο 2007 έχει επιστραφεί ως αδιάθετο παρά το γεγονός ότι, οι γιατροί δεν πληρώθηκαν. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, και ζητεί: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των Αγροτικών γιατρών του μηνός Νοεμβρίου 2007, έστω και από τους πόρους του Νοσοκομείου. Να πληροφορηθεί ο Σύλλογος, γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι συγκεκριμένοι γιατροί για το εν λόγω διάστημα. Ποιός ευθύνεται για την παράλειψη και κάτω από ποιές συνθήκες.
Σας καθιστούμε γνωστό ότι, θα υποστηρίξουμε κάθε νόμιμη προσπάθεια των γιατρών μελών του Συλλόγου μας να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και ότι, σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής τους ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταφύγει ο ίδιος σε κάθε νόμιμη ενέργεια εις βάρος οιουδήποτε ευθύνεται για την εν λόγω αρρυθμία».