14 Απρ 2008

ΑΝΕΡΓΙΑ

Πολύ μεγαλύτερος υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός ανέργων...

6.000 οι φανεροί άνεργοι στη Μεσσηνία, γυναίκες το μεγαλύτερο ποσοστό

Ημερίδα με γενικό θέμα «Ανεργία, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, εγκληματικότητα” οργάνωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Ρεξ”.

Από τις ομιλίες προέκυψε πως το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων της Μεσσηνίας είναι 5.900, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο νομό το εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε 66.743, οι απασχολούμενοι σε 59.663, οι οποίοι μαζί με τους ανέργους συμπεριλαμβάνονται στους οικονομικώς ενεργούς.
Από τους εγγεγραμμένους ανέργους το 64% είναι γυναίκες και το 36% είναι άνδρες. Για τους άνω των 45 ετών το ποσοστό συμμετοχής στην ανεργία του νομού είναι 20%. Από τους εγγεγραμμένους ανέργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, το 40% των ανδρών είναι ανειδίκευτοι εργάτες και το 15% οδηγοί, ενώ σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, το 20% είναι εργάτριες, 10% πωλήτριες και 12% υπάλληλοι γραφείου. Το 30% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Κ. Σκανδαλίδης

Aνατροπή σκηνικού ζήτησε από την Καλαμάτα
Την ανάγκη της χώρας για νέα ανατροπή σε όλα τα επίπεδα επισήμανε χθες το μεσημέρι, κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μεσσηνία, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πα.Σο.Κ. Κ. Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο εξόρμησης στελεχών του Πα.Σο.Κ. στην περιφέρεια. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για ύπαρξη τεράστιας κρίσης θεσμών και επιτέθηκε κατά της διακυβέρνησης της Ν.Δ., σημειώνοντας: «Τίποτα δε λειτουργεί όπως πρέπει».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Πα.Σο.Κ. έχει ξεκινήσει την πορεία του προς το λαό και, με μεγάλη πίστη και αισιοδοξία ότι είναι κόμμα με πλειοψηφικό ρεύμα, μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της χώρας και των κατοίκων της.

Διαβάστε περισσότερα...