18 Ιαν 2008

MEΣΣΗΝΙΑ 94 χρόνια πριν

Πριν 94 χρόνια ...

ΚΑΤΑ την προχθεσινήν συνεδρίασιν του Κακουργιοδικείου εισήχθη προς εκδίκασιν η υπόθεσις του Δημ. Ιω. Κορμπάκη κατηγορουμένη δι’ αναίρεσιν και απόπειραν αναιρέσεως. Αργά την νύκτα μετά την αγόρευσιν του Εισαγγελέως και των συνηγόρων του κατηγορουμένου Σταυροπούλου και του εκ Τριπόλεως Πετροπούλου εξεδόθη η απόφασις, δια της οποίας κατεδικάσθη ούτος εις φυλάκισιν 1 ½ έτος.

ΟΜΟΙΩΣ εδικάζετο χθες ο Ανδρ. Οικονομόπουλος, εκ Στυμφαλίας της Κορινθίας, κατηγορούμενος επί φόνω. Η δίκη όμως αύτη ανεβλήθη υπό του Προέδρου των Συνέδρων καθόσον ο πρώτος μάρτυρας συνελήφθη ψευδόμενος, απαγγελθείσης δε εναντίον αυτού κατηγορίας απεστάλη εις την αστυνομίαν.
-ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ υπό του Αστυνομικού Σταθμάρχου Ιθώμης απεστάλη εις την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν Μεσσηνίας η εκ του Δήμου τούτου Αικατερίνη σύζυγος Δ. Μανωλοπούλου, κατηγορουμένη ότι συλλαβούσα κρυφίως μετά τινός συγχωρίου της προσεπάθησε να καλύψη τον άνομον καρπόν των ερώτων της ρίψασα εις τους δρόμους το γεννηθέν βρέφος.

-ΕΙΣ το καφενείον Τζανή αφίκετο νέος Κινηματογράφος με θαυμασίας εικόνας. Έναρξις γίνεται απόψε ώραν 9. Αύριον Κυριακήν δύο παραστάσεις απογευματινή 5-7 και εσπερινή. Είσοδος λεπτά 60. Δια παίδας και στρατιώτας λεπτά 40 μετά φόρου.