8 Ιαν 2008

ΣΚΑΡΜΙΓΚΑ (Μεταμόρφωση)


Αδελφοποίηση των Δήμων Ιθάκης και Νέστορος
Με σημείο αναφοράς τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ

Με το Δήμο Ιθάκης ετοιμάζεται να αδελφοποιηθεί ο Δήμος Νέστορος,και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει τα πρώτα βήματα μεταξύ των δύο δήμων αφού έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Κοινό σημείο που ενώνει τους δύο αυτούς δήμους είναι το ταξίδι που έκανε ο Τηλέμαχος από την Ιθάκη ψάχνοντας τον πατέρα του Οδυσσέα.
Ο γιος του ομηρικού ήρωα έφτασε στην Πύλο στο βασιλιά Νέστορα να τον ρωτήσει τι είχε απογίνει ο πατέρας του, καθώς ακόμη δεν είχε επιστρέψει στην Ιθάκη. Το ταξίδι αυτό που έκανε ο Τηλέμαχος αποτελεί το στοιχείο που αναμένεται να φέρει πιο κοντά τις δύο πόλεις. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης, υπήρξε αυτή η σκέψη και έγινε επαφή με τον δήμαρχο Ιθάκης Γιώργο Βασιλόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε.

Ετσι το καλοκαίρι προσκλήθηκε στα Νεστόρεια όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε και η όλη διαδικασία,το θέμα ήρθε στα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο δήμων όπου και πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις για να προχωρήσει η αδελφοποίηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσορώνης τόνισε ότι: Το συγκεκριμένο ταξίδι ενώνει τους δύο δήμους, βρεχόμαστε και οι δύο από το Ιόνιο και έχουμε κοινά πολιτιστικά στοιχεία και κοινή πολιτιστική κληρονομιά. Ετσι πήραμε αυτή την απόφαση να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστούμε καλύτερα μέσα από μια σειρά δρασεων
03/01/2008


ΠΡΟΤΑΣΗ

Επισκεφτείτε το Μπλοκ της Μεταμόρφωσης Πυλίας , διαβάστε τη ψηφοφορία που κάνουν...