27 Ιαν 2008

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Βήμα μπροστά ζήτησε ο Ροβέρτος ΣπυρόπουλοςΝα γίνουν βήματα προς τα εμπρός και να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια, ζήτησε χθες απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνεδρίου Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. ο γενικός διευθυντής του Κινήματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Όπως τόνισε, «αν δεν ξεφύγουμε από το κλίμα εσωστρέφειας, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τους ενόχους στην κορυφή μας. Ζήσαμε το δράμα αυτό την προηγούμενη τετραετία και πρέπει να απαντήσουμε θετικά και ενωτικά».
Διαβάστε περισσότερα...


ΤΕΙ Καλαμάτας

Αβάντα στην κυβέρνηση από Δράκο και ΝίκαΌχι μόνο δεν απέσπασαν καμία περαιτέρω δέσμευση σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΤΕΙ Καλαμάτας, πέρα από τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά δικαιολόγησαν και την κυβέρνηση ότι στο συγκεκριμένο θέμα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν προχθές στην Αθήνα με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο. Θέμα τους το μέλλον του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Διαβάστε περισσότερα...


Βλέπει καθυστερήσεις στο Αθήναιο-Λεύκτρο
Συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο, που περιλαμβάνει τη σήραγγα Ραψομμάτη και τις προσβάσεις σε αυτήν, ζητεί ο Χρήστος Μαλαπάνης, επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Ανατροπή». Ο κ. Μαλαπάνης διαβλέπει κίνδυνο καθυστερήσεων.
Διαβάστε περισσότερα...


Μεθώνη
Προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα των ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο λυμάτων της Μεθώνης, ενώ και τα συνεργεία της ΔΕΗ ξεκίνησαν τις επεκτάσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν τη μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων και τα αντλιοστάσια. ...
Προγραμματική σύμβαση με Δήμο Πύλου
Όσον αφορά στην πρόθεση για τη συγκρότηση κοινής ΔΕΥΑ με το Δήμο Πύλου, του οποίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας, μάλλον φαίνεται να «υποχωρεί».
Κι αυτό, γιατί παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν οι δύο Δήμοι ή αν θα ενοποιηθούν σε ενδεχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση. Πάντως, θεωρείται πιθανότερο να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση συνεργασίας, σε συγκεκριμένα όμως αντικείμενα, καθώς, κατά την άποψή του, χρειάζονται ορισμένες ειδικότητες που θα μπορούν να εξυπηρετούν και τους Δύο δήμους.

Διαβάστε περισσότερα...