25 Ιαν 2008

2001 - 2008 Άλλαξε τίποτα;;;



25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 : “Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του τόπου “
Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση του τόπου και δεν πρέπει ούτε ένα εικοσιτετράωρο να χάσουμε

Η Ντόρα Μπακογιάννη
κατά την περιοδεία της στο νομό Μεσσηνίας, επισκέφτηκε την Πύλο και την Καλαμάτα, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τωνπαραγωγικών τάξεων. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις εικόνες εγκατάλειψης και στις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων υποδομής της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Ιδιάιτερα στάθηκε στην πρωτοφανή καθυστέρηση του κεντρικού οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας, ο οποίος αν και έχει κλείσει το Β’ ΚΠΣ βρίσκεται στο ίδιο σημείο με τις διάφορες εργολαβίες να καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί επισκέφτηκε την Πύλο και η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας: «Στη σύγχρονη δημοκρατία μας, στην Ελλάδα του 2001 κανένας δεν μπορεί να μιλάει για «τσιφλίκια».
Αυτά είναι ξεπερασμένες λογικές οι οποίες ανήκουν στο χθες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν κανέναν πολιτικό της δικής μου γενιάς, Η δική μας γενιά είναι αυτή η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Δεν προκαλούμε κανέναν έχουμε όμως υποχρέωση να κάνουμε τη δουλειά μας και αυτήν σας διαβεβαιώ θα την κάνουμε».

Και συμπλήρωσε: «είδα στην Πύλο τους ανθρώπους να με υποδέχονται πολύ θερμά. Στόχος δικός μου δεν είναι να προκαλέσω κανέναν, στόχος δικός μου είναι να δουλέψω για τη Ν.Δ. σε περιοχές που έχουν ανάγκη. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Μεσσηνία. Την πρώτη φορά πριν από ενάμιση χρόνο, επισκέφτηκα τα χωριά της ορεινής Μεσσηνίας, για τα οποία έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σ’ αυτήν την επίσκεψη μου πήγα σε μια περιοχή η οποία έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες, αλλά και μεγάλα προβλήματα υποδομής. Η Πύλος έχει πολύ σημαντικό πολιτισμικό και τουριστικό κεφάλαιο το οποίο μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Ακούστε, για να μιλήσουμε ανοικτά, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με θέματα δευτερευούσης σημασίας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια, μας ενδιαφέρει η ουσία. Η ουσία είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτός θα είναι σημαντικός αύριο. Όταν –όπως πιστεύουμε- η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση του τόπου και δεν πρέπει ούτε ένα εικοσιτετράωρο να χάσουμε».
____________________________________________________________
ΣΧΟΛΙΟ : Τί βρίσκει κανείς ψάχνοντας στο παρελθόν ....
Επτά χρόνια πρίν και σαν να μή πέρασε ούτε μία μέρα ,πράγματι δεν χάθηκε ούτε
ένα εικοσιτετράωρο...