30 Νοε 2007

Εικονική Αναπαράσταση με βοήθεια Σχεδίου Μάρσαλ

Θα χρησιμεύσουν σε κάτι τα Σφαγεία που ποτέ δε λειτούργησαν.....
το ΘΑΡΡΟΣ έγραψε:
Κέντρο Εικονικής Αναπαράσταση στην Πύλο

Η προώθηση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου», καθώς και η πορεία εξέλιξης των εργασιών συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Νομαρχία, υπό την προεδρία του αντινομάρχη Υποδομών Στάθη Αναστασόπουλου και τη συμμετοχή του δημάρχου Πύλου Γιώργου Χρονόπουλου, του αντιπροέδρου της ΤΕ.ΜΕΣ. και τεχνικού διευθυντή Νικόλαου Κατσικερού.
Η πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση της δημιουργίας Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ.
Το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης θα λειτουργήσει σε κτήριο επί της εθνικού οδού Πύργου-Μεθώνης (Δημοτικά Σφαγεία), ιδιοκτησίας του Δήμου Πύλου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση του έργου, που έχει ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ από την πλευρά της Νομαρχίας και εκκρεμεί η δημοπράτησή του, η οποία θα ξεκινήσει αφού εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης από την Περιφέρεια.
Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και οι τυχόν επισκευές που θα χρειαστούν τα κτήρια των σφαγείων, προκειμένου να στεγαστεί η ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Επίσης, έγινε συζήτηση για τη δημιουργία μουσείου για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Επισημαίνεται ότι οι επισκευές και η διαμόρφωση των κτηρίων και του μουσείου θα γίνουν με τη βοήθεια της εταιρείας ΤΕ.ΜΕΣ. του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.