18 Οκτ 2007

Ο Γάλλος Πρέσβης στη Πύλο

18 Οκτωβρίου 2007 Αρ. Φύλλου:32498

Πνευματικό Κέντρο
Ο Γάλλος Πρέσβης εγκαινιάζει τα «Φρούρια της Ελλάδας»Εγκαινιάζεται απόψε στις 8.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η έκθεση φωτογραφίας των Βαγγέλη και Άγγελου Ρασσιά με τίτλο «Φρούρια της Ελλάδας». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Φαρνό και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Η έκθεση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Η περιοδική έκθεση «Φρούρια της Ελλάδας» έχει ως σταθμό εκκίνησης την πόλη της Καλαμάτας। ...

ΣΤΗ ΠΥΛΟ ....

Ο Πρέσβης θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Πύλο για να παραστεί στην 180ή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου।
Αύριο στις 16:00, θα παρευρεθεί, παρουσία του δημάρχου Πύλου Γιώργου Χρονόπουλου, στα εγκαίνια μιας στήλης στη Γιάλοβα, αφιερωμένης στη μνήμη των Γάλλων στρατιωτών του εκστρατευτικού σώματος του φιλέλληνα Στρατηγού Maison (πεσόντων στη Γιάλοβα κατά τη διάρκεια της περιόδου 1828-1832)। Το Σάββατο μετά τις 9:30 θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 180ή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στις 10:15, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, ενώ στις 11:45 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Γάλλων πεσόντων, που βρίσκεται στο νησί Φανάρι, στην είσοδο του κόλπου του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που θα παραθέσουν η Νομαρχία Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου.


© 2007 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της ΜεσσηνίαςPowered